BEDRIFTSTEKNOLOGI

Sun skal støtte PostgreSQL-databasen

Sun vil i framtiden distribuere og tilby brukerstøtte for databasesystemet PostgreSQL på Solaris.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
18. nov. 2005 - 10:46

Sun annonserte flere Solaris-relaterte nyheter i går. Felles for alle er at de handler om bruk og støtte for løsninger basert på åpen kildekode.

Den mest oppsiktsvekkende nyheten er nok at Sun skal integrere PostgreSQL-databasen i Solaris 10-operativsystesmet og tilby 24x7-support for kunder som ønsker å utvikle og rulle ut løsninger basert på databasen i deres bedriftsmiljøer. Sun samarbeider med PostgresSQL-fellesskapet for å kunne utnytte teknologier i som Predictive Self-Healing, Solaris Containers og Solaris Dynamic Tracing (DTrace), som alle er den del av Solaris 10.

- Vi ser fram til å samarbeide med Suns teknikere, både for å optimalisere PostgreSQL på Solaris, og for å forbedre PostgreSQL-ytelsen generelt, sier Josh Berkus i PostgresSQL Project Core Team, i en pressemelding. Han regner med at nyheten vil føre til utvidet bruk av PostgreSQL i nye og større virksomheter.

PostgreSQL er en velkjent, åpen kildekodebasert database som har kommet litt i skyggen av MySQL, hvor et kommersielt selskap står bak. I en nylig rapport fra Gartner ble ikke PostgreSQL regnet som egnet for virksomhetskritisk bruk, først og fremst på grunn av manglende supportmuligheter. Sun annonsering vil kunne endre dette synet.

    Les også:

Men Sun hadde i går flere annonseringer på lager. Solaris Containers for Linux Applications skal sikre at Red Hat-applikasjoner kan kjøres sømløst og umodifisert på Solaris. Dette skal sikre at kunder kan konsolidere flere miljøer mot en forent plattform, samtidig som kompatibiliteten til både etablert og egenutviklet Linux-program skal bevares.

Sun er også blitt en aktiv deltaker i Xen-prosjektet, et åpen kildekodefelleskap som utvikler virtualiseringsteknologier som gjør det mulig å kjøre flere operativsysteminstanser samtidig på en datamaskin. Sun demonstrerte i går at Solaris 10 kan kjøre i dette virtualiserte miljøet og benyttet den nylig annonsert Sun N1 System Manager for å forsyne Xen med flere operativsystemer i et Xen-virtualisert miljø på tvers av Suns familie med Opteron-baserte servere.

- Vi ønsker Suns annonsering av en kommersiell forpliktelse til Xen velkommen, sier Nick Gault, president og administrerende direktør i XenSource, i en pressemelding.

- Sun og XenSource har til hensikt å samarbeide med å levere en kryssplattform, kommersiell virtualiseringsløsning til Sun kunder. XenSource vil hjelpe Sun med utviklingen av løsningen og støtte Sun og selskapets kunder når løsningen kommer på markedet, sier Gault.

Dessuten annonserte Sun at selskapet har utgitt selskapets nestegenerasjon filsystem, Solaris ZFS, til OpenSolaris-fellesskapet. Filsystemet tilbyr funksjonalitet som selvhelbredende data gjennom avansert feildeteksjon- og korrigering, oppgaveautomatisering som skal gjøre lagringshåndtering enklere, og innebygd lagringsvirtualisering som skal fjerne kompleksiteten ved volumadministrering. ZFS skal gjøres tilgjengelig for kunder i første halvdel av 2006. OpenSolaris-felleskapet har på fem måneder fått nesten 10.000 medlemmer.

Sun skriver til slutt at den neste oppdateringen til Solaris 10 OS, som kommer i desember, vil inkludere Sun Update Connection, som skal gi enklere tilgnag til de siste feilfiksene til operativsystemet over nettet. Oppdateringen skal også inkludere støtte for nye systemer, forbedret nettverksytelse og forbedret funksjonalitet for minnehåndtering. Dessuten vil oppstartverktøyet Grub Boot Loader være inkludert.

Sun vil distribuere PostgreSQL for Solaris 10 OS allerede denne måneden og integrere det i operativsystemet i første halvdel av 2006. Xen-støtte og Solaris Containers for Linux Applications vil bli tilgjengelig for OpenSolaris-fellesskapet i desember i år.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.