RESULTATERFINANS

Sun slår IBM, HP og Compaq

Suns konkurrenter sliter i motbakke, men Scott McNealy ligger i femtegir og er i ferd med å vinne slaget om Internett-markedet.

Einar Ryvarden
15. okt. 1999 - 09:03

Scott McNealy og Sun har virkelig funnet femtegiret. For syvende kvartal på rad har leverandøren av Unix-servere og Java lagt frem gode finanstall mens mange av konkurrentene sliter. Mye tyder på at Sun er i ferd med å vinne kampen om de kommersielle Unix-variantene. Sammen med Linux blir Sun stadig mer dominerende på tyngre Internett-løsninger.

Les om alt Sun har fått til det siste kvartalet:
Sun slipper kildekoden til Solaris
Sun drar i gang ny runde med tynne java-klienter
Sun deler ut Office-konkurrent - gratis
Sun kjøper Forte for 4,2 milliarder
Sun lover ny magisk prosessor
Nok et rekordkvartal for Sun

Sun omsatte for 24 milliarder kroner i tredje kvartal, en vekst på 25 prosent fra tredje kvartal i fjor. Men det er at inntektene har doblet seg til 2,1 milliarder som får finansbransjen i USA til å måpe. Ikke bare sliter SGI, HP og Compaq finansielt, men mange var redd at år 2000-problemet skulle bremse opp salget. Heller ikke mektige IBM har fått til salget av Unix-servere.


Sun har også åpenbart klart seg godt i konkurransen med billige PC-servere fra alle Intel og Microsoft-leverandørene.

En del av Suns suksess skyldes trolig all oppmerksomheten selskapet har skaffe seg på sin programvare. Med Java har gitt Sun en viktig posisjon i bransjen og oppkjøpet av Star Division gir også selskapet god PR.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.