Sun sliter globalt, men vokser i Norge

Aksjekursen falt kraftig i USA, men selskapets norske avdeling gjør det bra.

Sun sliter globalt, men vokser i Norge

Aksjekursen falt kraftig i USA, men selskapets norske avdeling gjør det bra.

Teknologiselskapet Sun Microsystems la fredag kveld frem regnskapstallene for fiskalåret 2008.

Tallene viser at Sun oppnådde en omsetning på 13,88 milliarder dollar, likt som året før. Resultatet etter skatt ble 403 millioner dollar, ned fra 473 millioner dollar i fjor på samme tid.

Mer dramatisk er det at selskapets overskudd falt 73 prosent, og Sun indikerte at de forventer et dårligere amerikansk marked de neste par kvartalene.

Utsiktene er så dårlige at aksjekursen raste 12 prosent på fredag.

Det sviktende amerikanske markedet kombinert med restrukturering i selskapet for 100 millioner dollar gjør at Sun-konsernet ikke forventer fortjeneste i inneværende kvartal.

Samtidig opplever selskapets norske avdeling nok et sterkt kvartal, og Norge er nå det landet hvor Sun opplever raskest vekst i Nord-Europa.

Sun offentliggjør ikke egne tall for Norge, men administrerende direktør Knut Alsnæs uttaler at selskapet har fortsatt den positive trenden fra de tre foregående kvartal, noe han er meget godt fornøyd med.

Sun i Norge opplyser at de har fremgang innen alle områder, og trekker frem en årlig vekst på 18 prosent innen salg av servere og 46 prosents økning i salg av programvarelisenser.

- Vi opplever at bedrifter og offentlige organisasjoner er opptatt av åpne standarder og åpen kildekode og at Sun i Norge er blitt en etterspurt leverandør. Dette slår positivt ut for hele vår virksomhet i alt fra salg av servere og datalagring til software og tjenester, sier Knut Alsnæs i en pressemelding.

    Les også:

Til toppen