BEDRIFTSTEKNOLOGI

Sun støtter Linux-gruppe

Sun ble i forrige uke medlem i styret til Linux International, en av de viktigste organisasjonene for fremme av gratis-operativsystemet. Med dette kan Linux ta et stort skritt framover.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
26. mai 1998 - 14:36

Ifølge TechWeb har Sun ingen planer om å levere Linux sammen med selskapets arbeidsstasjoner, selv om en SPARC-utgave av Linux eksisterer. Sun vil heller ikke støtte Linux-brukerne direkte.

Derimot vil Sun støtte produsenter av kommersielle Linux-produkter, som RedHat og Caldera. Sun vil også assistere dem som konverterer Linux til UltraSparc-prosessorene.

- Det er brukere der ute som ønsker å kjøre Linux på UltraSparc-plattformer, sier Charles Andres, avdelingsleder hos Sun, til TechWeb.

- Så hvis de allerede har bestemt seg for å kjøre Linux, vil vi svært gjerne at de skal kjøpe UltraSparc maskiner.

Andres sier at mange brukere antakelig vil gå over til Solaris når de etter hvert trenger et mer skalérbart operativsystem, noe Andres programmessig mener Solaris er.

Resten av styret i Linux International er svært fornøyd med Suns inntreden. Mark Bolzern, som er medlem i styret i Linux International og president for WorkGroup Solutions, sier til TechWeb at dette vil gi Linux et enda sterkere fotfeste. Han mener også at Linux ikke er noen trussel mot Sun.

- Fienden er Microsoft. Det Sun gjør når selskapet deltar i Linux International er å tette rundt noe som er sterkt nok til å være det raskest voksende operativsystemet i dag, sier Bolzern.

- Sun oppnår goodwill på denne måten, sier Tom Henkel, senior analytiker i Gartner Group, til TechWeb.

- Men enda viktigere er det at selskapet støtter opp om "anti-NT-troppene". Alt som er anti-NT er bra, sett fra Suns perspektiv, så lenge det ikke oppmuntrer Suns konkurrenter. Det er en politisk riktig ting å gjøre, og det medfører ingen ulemper av betydning.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.