RESULTATERFINANS

Sun tapte 431 millioner dollar

Julekvartalet ble Sun og Scott McNealys hittil verste, med 39 prosent fall i omsetning i forhold til samme kvartal året før, og 431 millioner dollar i tap.

21. jan. 2002 - 09:29

Kvartalet fram til 30. desember er det andre i Suns avvikende regnskapsår. I forhold til samme kvartal året før, sank omsetningen fra 5,12 milliarder dollar til 3,19 milliarder dollar, mens bunnlinjen ble vendt fra 423 millioner i pluss til 431 millioner dollar i minus.

Høstens nedbemanning på ni prosent uttrykkes i regnskapet gjennom 511 millioner dollar i restrukturering. Driftsresultatet ble 99 millioner dollar i minus, faktisk noe bedre enn First Call-analytikerne hadde ventet.

I tillegg til restruktureringen, skylder Sun-sjef Scott McNealy på vedvarende virkning av terrorangrepene 11. september, og den pågående økonomiske krisen. Uavhengige observatører trekker heller fram det faktum at Sun tjente godt på dotcom-bølgen, en kundegruppe som nå er så godt som utradert. De viser også til at komponenter er blitt dyrere, at Sun har hatt kostnader forbundet med overgang til den nye UltraSparc-prosessoren, og at selskapet også i sterkere grad merkere press fra konkurrenter som Microsoft, IBM og Intel.

Kvartalet er Suns tredje på rad med tap, og det sjuende der resultatet er dårligere enn i det foregående. Selskapet sier denne trenden skal brytes i inneværende kvartal, og at kvartalet fram til 30. juni skal vise et overskudd.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.