BEDRIFTSTEKNOLOGI

Sun tilbyr pakker til ID-kontroll

To nye Sun-pakker for identitets- og adgangskontroll forespeiler framtidens digitale legitimasjon.

15. mars 2002 - 10:55


Internettpakken er beregnet som tilbydere som skal styre identiten og tjenestene til sine abonnenter. Prisen starter på 999.995 dollar , det vil si rundt fire dollar per identitet.

Lanseringen av de to pakkene settes i sammenheng med det Sun-initierte Liberty Alliance Project. Dette prosjektet går ut på å skape en standard for internasjonal digital legitimasjon som kan styres på en desentralisert måte, og gi brukere sikker tilgang til lukkede nettjenester. Sun sier at framtidige utgaver av pakkene vil bygge på teknologi som utvikles i regi av dette prosjektet.

Liberty-prosjektet ble lansert som en utfordring til Microsoft Passport, etter at Microsoft hadde klargjort at Passport ville gjenoppstå i en ny versjon basert på Kerberos-standarden for autentisering. Kerberos er en åpen standard, som Microsoft mener kan legges til grunn slik at Passport og andre tjenester, for eksempel Liberty, kan brukes om hverandre. Det er ikke utelukket at Microsoft samarbeider med Liberty for å sikre en slik gjensidig kompatibilitet.

Sun har lagt ut mye bakgrunnsmateriale her: SunOne Network Identity Solutions.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra