RESULTATERFINANS

Sun tilfredsstilte markedet

Sun Microsystems leverte torsdag et resultat på 232 millioner dollar for fiskalt 3. kvartal. Det gir en forbedring på 17,7 prosent.

Jørgen Christiansen
17. apr. 1998 - 17:41

Omsetningen i kvartalet var på 2.236 millioner dollar, opp 12 prosent fra samme kvartal i fjor. Resultatet var helt på linje med hva amerikanske analytikere forventet. Imidlertid gikk det rykter om svakere tall rett før tallene ble lagt frem.

Kursen på Sun har falt med rundt 20 prosent de siste månedene. I forhold til kursnivået for ett år siden er likevel kursen i dag vel 60 prosent opp.

Scott McNealy sier i en pressemelding at en av årsakene til det gode resultatet var høyere omsetning enn ventet av de to nye produktene Ultra 5 og Ultra 10 (arbeidsstasjoner).

I relasjon til det asiatiske markedet sa finansdirektør Michael E. Lehman at selskapet på tross av en lavere vekst i Asia og Japan så en driftsmargin i dette kvartalet på hele 14 prosent - noe i overkant av hva som er normalt i forhold til sesongen.

Han mente dette bekreftet styrken i den underliggende forretningsmodellen. Selv om selskapet prøver å trå varsomt i forholdet til det økonomiske klimaet i regionen, tror han selskapets markedspotensial og konkurranseposisjon er meget god.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.