BEDRIFTSTEKNOLOGI

Sun truer med å trekke Microsofts Java-lisens

Java-krigen mellom Sun Microsystems og Microsoft fortsetter, og mandag truet Sun med å trekke tilbake Microsofts Java-lisens.

Jens Kanden
23. sep. 1997 - 11:10

11. september kom et utspill fra Microsoft, Intel, Digital, og Compaq hvor selskapene forlangte at Sun overlater kontrollen av Java til en internasjonal standardorganisasjon.

Suns svar kom mandag, da toppsjefen Scott McNealy, fortalte CNBC at Microsoft var nær ved å bryte lisensavtalen for Java, og at Sun kan trekke den tilbake.

En talskvinne for Sun bekreftet overfor ZDNET at Sun ser på hvordan Microsoft bruker Java i Internet Explorer 4.0, når nettleseren slippes den 30. september.

- Neste uke kommer vi til å vite om det er et brudd, sa talskvinne Lisa Poulsen som ikke ville spekulere i hva Sun ville gjøre dersom selskapet vurderer at Microsoft har brutt Java lisensavtalen.

Microsofts Charles Fitzgerald avfeide Suns trusler og sa at Microsoft kom til å fortsette å bruke Java. Han mente at det er tungvint å jobbe med Sun og at dette svekker Suns troverdighet som standardbærer for Java.

En analytiker ZDNET har snakket med, mener at krangelen er mer ord og spill for galleriet. Han har ingen tro på at Sun vil true Microsoft til å kutte ut Java Virtual Machine fra sin Explorer nettleser.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.