Sun vil lage servere med AMDs Opteron-prosessor

Sun vil offisielt bekrefte en allianse med AMD, med store planer for Opteron-prosessoren.

Sun vil offisielt bekrefte en allianse med AMD, med store planer for Opteron-prosessoren.

Flere amerikanske medier melder at når Scott McNealy i dag holder sin hovedtale på Comdex-messen i Las Vegas, vil han kunngjøre en allianse mellom sitt selskapet Sun og prosessorprodusenten AMD. Alliansen innebærer at Sun vil bruke AMDs 64 biters prosessor Opteron i kommende servere, og at de to vil samarbeide om felles utviklingsprosjekter, blant annet for å kunne bruke Opteron i servere med flere enn fire prosessorer.

    Les også:

Sun vil sørge for at Solaris kan dra nytte av Opterons 64 biters egenskaper, og vil også lage en spesielt tilpasset virtuell maskin for Java. På lang sikt ser Sun også for seg at de kan samarbeide med AMD om å utvikle helt nye prosessorer.

I dag bruker Sun Intel Xeon-prosessorer i en del rimelige servere. Den eneste store serverprodusenten som hittil har satset på Opteron-prosessoren er IBM, i en maskin beregnet på lavprisklynger under Linux. Suns Opteron-maskiner vil også tilbys under Linux.

Analytikere sier til Wall Street Journal at alliansen gjør Suns strategi klarere. Det gir konkurransefordeler mot Dell i den midtre delen av servermarkedet, det reduserer Suns avhengighet av egen maskinvare, og støtter opp om selskapets omlegging for å tjene mer penger på programvare.

Til toppen