BEDRIFTSTEKNOLOGI

Sun vinner i ISO-avstemming

Sun oppnådde et klart flertall i ISO-avstemmingen om Sun videre prosess for å gjøre Java til en ISO-standard

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
18. nov. 1997 - 12:45

I den andre avstemmingsrunden mottok Sun 20 stemmer for og 2 stemmer mot. Nei-stemmene kom fra USA og Kina. De resterende 5 av de 27 stemmeberettigede landene avsto fra å stemme. Sun trengte bare simpelt flertall for å bli godkjent som forelegger av en såkalt PAS (Publicly Available Specification).

Godkjennelsen betyr at Sun nå kan begynne å underlegge Java-plattform-spesifikasjonene for standardisering. Java har i dag bare status som en de facto, ikke-formell standard.

- Det har gått åtte lange måneder, men vi er tilfreds med at JTC1 (Joint Technical Committee 1) og ISO har godkjent Sun som en PAS-forelegger, sier presidenten for Suns JavaSoft divisjon, Alan Baratz, til PCWeek Online.

- Vi tar dette seriøst, og som en PAS-forelegger vil vi ha de 116 rettighetshaverne, de 700.000 utviklerne og de millioner av Java-brukere i tankene. Dette vil ikke endre noe når det gjelder hvordan vi har definert og drevet Java forover med slik suksess.

Representanter for Sun forteller til PCWeek Online at selskapet vil samarbeide med partnere og utviklere for å definere spesifikasjonene. Sun vil også offentlig publisere dem på sitt nettsted før de er sluttbehandlet slik at brukerne og andre kan komme med kommentarer.

Det ventes at Sun først vil utstede ISO-standarder for spesifikasjonene av Java-språket, Java Virtual Machine og Java klassebibliotekene. Sun vil ikke oppgi når dette arbeidet vil starte.

En rekke av landene, inkludert Norge, vedla kommentarer til sin ja-stemme. Disse fokuserer først og fremst på hvordan Sun vil bevare teknologien. Selv om kommentarene ikke har betydning for godkjennelsen av Sun, vil selskapet måtte ta hensyn til dem når det forelegger spesifikasjonene til ISO.

Etter at Sun sluttfører en spesifikasjon, vil Sun overrekke den til ISO. Medlemslandene vil så stemme over forslaget. Denne delen av prosessen omfatter vanligvis to avstemmingsrunder.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.