Sun viste billig PC med Linux/Solaris

På LinuxWorld viste Sun en PC med integrerte applikasjoner i åpen kildekode og påstått bedre sikkerhet og administrerbarhet enn Windows.

På LinuxWorld viste Sun en PC med integrerte applikasjoner i åpen kildekode og påstått bedre sikkerhet og administrerbarhet enn Windows.

Det har vært kjent siden i fjor høst at Sun kjører "Project Mad Hatter", en rimelig Windows-fri og ellers fullverdig PC. Et tidlig eksemplar ble vist på LinuxWorld i San Francisco tirsdag, og vil antakelig bli lansert offisielt i september på konferansen SunNetwork.

Pris er foreløpig ikke nevnt. PC-en skal kunne kjøres under valgfritt Linux eller Solaris. Den vil utstyres med Gnome-grensesnittet, med kontorsuiten StarOffice, ny Java-teknologi, Ximian-applikasjonen Evolution for e-post og tidsplanlegging, samt lynmelderen Gaim. Sun sier den er en del av samarbeidet med den tyske Linux-leverandøren SuSE, samtidig som det understrekes at det er lagt ned betydelige ressurser i å integrere programvaren slik at den er på høyde med det Microsoft kan tilby. Sun mener ellers at den tilbyr bedre sikkerhet enn Windows, og at den er enklere å administrere i store miljøer.

Målgruppen er primært større organisasjoner – spesielt innen det offentlige, det militære, utdanning og vertikale markeder som callsentre – som vil redusere kostnader. Sun mener dette er mulig ved at man slipper lisensutgifter, får bedre brukerproduktivitet, og sparer driftskostnader.

StarOffice-versjonen i Mad Hatter er ny, og vil antakelig også gjøres allment tilgjengelig i september.

Til toppen