KORTNYTT

Sun vurderer GPLv3-lisens for Solaris

Sun skal være i ferd med å velge GPLv3 for Solaris, i stedet for den nåværende Linux-lisensen GPLv2.

18. jan. 2007 - 10:16

Anonyme kilder i Sun sier til eWeek at selskapet vurderer en dobbel lisensieringsordning for operativsystemet Solaris.

I dag er Solaris tilgjengelig under Suns egen åpen kildekodelisens CDDL. I november i fjor het det uoffisielt at Solaris også ville gjøres tilgjengelig under Linux-lisensen GPLv2, slik tilfellet er for Java.

Ifølge eWeek er det ikke aktuelt med GPLv2, men med GPLv3, altså en revidert utgave av GPL, som har vakt strid i Linux-leiren. Linus Torvalds er blant dem som er skeptisk til GPLv3 slik den er formulert i dag.

Dobbellisensieringen skal gjøre det enklere å utveksle komponenter mellom Solaris og annen programvare i åpen kildekode. Per i dag har for eksempel Apple lagt Suns DTrace (et rammeverk for systemanalyse) inn i Mac OS X. Apple skal også være i ferd med å vurdere å legge Suns filsystem ZFS inn i Leopard-oppgraderingen av sitt operativsystem.

Manglende samsvar mellom CDDL eller GPLv3 på den ene siden, og GPLv2 på den andre, gjør det imidlertid umulig å legge DTrace inn i Linux-kjernen.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.