BEDRIFTSTEKNOLOGI

Sun vurderer sivilt søksmål mot Microsoft

CEO Scott McNealy i Sun Microsystems bekreftet under tirsdagens senatshøring at selskapet vurderer et sivilt antitrustsøksmål mot Microsoft. Suns alliansepartner Netscape Communications tør imidlertid ikke kjempe denne kampen med McNealy.

Øystein Kvistad
3. mars 1998 - 21:53

På spørsmål fra Vermonts senator, Patrick Leahy, om Netscape vurderte å gå til like drastiske skritt som Sun, svarte Netscape-president Jim Barksdale humrende: - Nei, Sir, det tror jeg ikke mitt selskap har råd til.

Suns Scott McNealy bekreftet imidlertid at hans selskap vurderer et sivilt antitrustsøksmål mot Microsoft.

- Vi leter etter en passende sak, men vi har ingen klar ennå, sa McNealy.

Både McNealy og Netscapes Barksdale unngikk å rope på nye lover, men sa at de frykter at nyskaping og knoppskyting innen programvarebransjen vil lide dersom ikke myndighetene benytter seg av de antitrustlovene som allerede finnes, for å regulere Microsofts markedsmakt.

Med henvisning til Internett sa McNealy at "vi har ikke råd til at nettet stenges og blir proprietært". Ifølge amerikansk lov gjelder det andre spilleregler for monopolselskaper som Microsoft, "og de [Microsoft red.anm.] må gås nøye etter i sømmene når det gjelder uredelig og eksluderende forretningspraksis", sa McNealy.

Senere i høringen kalte McNealy Microsofts toppsjef "den farligste og sterkeste industrimagnat i vår tid".

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.