Sun vurderer Solaris for andre prosessorer

Sun ser på mulighetene for å gjøre Solaris tilgjengelig for et større utvalg prosessorarkitekturer.

Sun ser på mulighetene for å gjøre Solaris tilgjengelig for et større utvalg prosessorarkitekturer.

Per i dag finnes Solaris til Suns egen UltraSparc-arkitektur, samt til x86-arkitekturen som blant annet Intel og AMD benytter i selskapenes vanlige server- og PC-prosessorene.

Det har en stund vært kjent at Sun også arbeider med en eller flere versjoner av Solaris som skal støtte 32/64-bits prosessorene fra AMD og Intel, det vil si Opteron og de Nocona-basert Xeon-brikkene.

Under en resultatorientering tirsdag denne uken, fortalte Jonathan Schwartz, COO i Sun, at selskapet vurderer å tilby Solaris for enda flere prosessorarkitekturer. Dette skriver News.com.

- Vi har begynt å se på Solaris for Power, samt Solaris for Itanium, som en måte å levere et økende volum, sa Schwartz. Power-baserte prosessorer lages primært av IBM, mens Itanium er rene 64-bits prosessorer fra Intel.

Sun har også tidligere arbeidet med Solaris for Itanium, men prosjektet ble lagt ned før en endelig utgave var ferdig. Årsaken skal ha vært uenighet mellom Sun og Intel.

Så sent som i desember i fjor sa Suns toppsjef, Scott McNealy, at Itanium ikke er en plattform Sun ønsker å satse på. For spøk kalte han prosessoren for "Itanic".

Til toppen