RESULTATERFINANS

Sundal inn i Protective Technology

Dagfinn Sundal har kjøpt 14,4 prosent av aksjene i Protective Technology for 5 millioner kroner. Sundal vurderer å gå inn i styret i selskapet som lager datasikringsløsninger basert på smartkort-teknologi.

Eirik Flaa
15. des. 1997 - 20:00

Sundals nye aksjepost i Protective Technology gjør ham til selskapets tredje største aksjonær, etter Tønnevold Rederier (29 prosent) og Superoffice-gründer Une Amundsen (mellom 15 og 16 prosent). Etter emisjonen mot Sundal er Protective dermed verdsatt til 34,7 millioner kroner.

Protective-ledelsen har tidligere understreket at de kun ønsker investorer som kan bidra med noe for virksomheten. Dagfinn Sundal mener definitivt han hører inn i denne kategorien.

- Jeg har jo ganske peiling på teknologi, men først og fremst er det kjennskap til finansmarkedet som jeg håper kan bidra til å utvikle selskapet, sier Dagfinn Sundal til digi.no. Sundal vurderer å søke om styreplass i selskapet. Han sier han har stor tro på konseptet med datasikring ved hjelp av smartkort.

- Dette produktet har stort internasjonalt potensial som det gjelder å utnytte, sier Sundal.

Foreløpig er kommersialiseringsprosessen i Protective Technology på et tidlig stadium, men selskapet har gjennomført sitt første pilotprosjekt med Allianse Informasjonssystemer. Opprinnelig var hovedtanken å benytte smarkort-teknologien til beskyttelse mot piratkopiering, men prosjektet hos Allianse har vært på aksesskontroll.

Selskapet vil i nær fremtid offentliggjøre to til tre nye pilotprosjekter.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.