Sunn vekst for Knowit

Konsulentselskap runder halv milliard i Norge.

Sunn vekst for Knowit
Knowit har beholdt god lønnsomhet trass stor aktivitet med oppkjøp og nyetableringer i Norge. Fra v. Knowit Norge-sjef Henrik Lie-Nielsen og daglig leder Kenneth Gvein i nyetableringen Neolab. Bilde:

Det svenske IT-konsulentselskapet har det siste året styrket seg i Norge.

Flere mindre firma med spisskompetanse er kjøpt opp. Ny virksomhet ble også etablert, blant annet i Oslo innen beslutningsstøtte. De solgte driftsavdelingen.

Disse ble kjøpt: reklamebyrået Neolab, digitalbyrået Metronet, design- og kommunikasjonsselskapet Colours og Oracle-selskapet Dataess.

Og disse startet opp: Knowit Decision O2 som driver med beslutningsstøtte, IT-sikkerhetsselskapet Knowit Secure og digitalbyrået Neolab by Knowit.

– I sum ble det et godt og begivenhetsrikt år, oppsummerer administrerende direktør Henrik Lie-Nielsen i KnowIT Norge i en melding.

0,5 mrd

Tallene for 2014 er nå klare. Inntektene økte 7,6 prosent til 514,7 millioner kroner. Det er første gang selskapet omsetter for over en halv milliard kroner i Norge.

Årsresultatet er ned fra 65 til 56,5 millioner kroner og driftsmargin falt fra 13,6 til 11 prosent, mye takket være kostnader til oppkjøp og oppstart.

Selv om bunnlinjen er svekket fra året før, sier norgessjefen seg fornøyd med å kombinere vekst med god lønnsomhet.

I Norge har selskapet 450 ansatte fordelt på kontorer i Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand og Arendal.

På konsernnivå er de snaut 1.800, en reduksjon på rundt 50 personer siste året – grunnet kutt i Finland og salg av en avdeling i Skåne.

    Les også:

Les mer om: