Suns 3D-grensesnitt stadig i det blå

Det kan ta tid før Suns 3D-grensesnitt er klar for det brede markedet. Men utviklere får kildekoden.

Det kan ta tid før Suns 3D-grensesnitt er klar for det brede markedet. Men utviklere får kildekoden.

I november i fjor fortalte Sun om et prosjekt for tredimensjonalt grensesnitt mot PC-er og arbeidsstasjoner, med en rekke nye og interessante prinsipper for å organisere gjøremål. Prosjektet, Looking Glass, har fått eget nettsted, og kildekoden er gjort tilgjengelig for utviklere over Java.net.

    Les også:

Etter hvert som Sun satser stadig mer på også å konkurrere på klient siden med sin Java Desktop System (JDS), etterlyser mange en nærmere redegjørelse for når Suns PC-klient skal utstyres med Looking Glass-grensesnittet.

Computer Business Review har stilt spørsmålet, og fått til svar at Looking Glass kommer med JDS versjon 5. Svaret betyr antakelig «først om noen år». Sun lanserte nylig JDS versjon 2, og versjon 3 er stadig i beta.

Poenget for Sun er at selv om utviklere er begeistret – de strir gjerne med mer overlessede skjermer enn de fleste av oss– er det vanskelig å finne ut hvordan 3D skal tilpasses vanlige brukere. «Vi prøver å så ideer heller enn å erstatte noe. Det er en plattform for innovasjon,» sier Sun.

Til toppen