Suns friprogsjef blir ikke med til Oracle

Simon Phipps frigjorde Java, og ledet Suns satsing på åpen kildekode i fem år.

Suns friprogsjef blir ikke med til Oracle
Phipps er ivrig fotograf. Dette er et selvportrett.

På sin blogg mandag forteller Simon Phipps at han slutter i Sun, og følgelig ikke blir med over til Oracle.

Phipps kom til Sun i 2000, fra stillingen som Java-sjef i IBM. Etter en periode som teknologievangelist i Sun fikk han ansvar for alt som hadde med åpen kildekode å gjøre. I den stillingen spilte han en sentral rolle i frigjøringen av Java, utviklingen av det åpne dokumentformatet ODF og utviklingen av nye lisenser innen åpen kildekode.

Phipps er ivrig fotograf. Dette er et selvportrett.
Phipps er ivrig fotograf. Dette er et selvportrett.

Innlegget gir ikke svar på det åpenbare spørsmålet om hvorfor Phipps ikke vil bli med over til Oracle. Han er åpenbart skuffet, og skriver blant annet at han er lei seg over at det ikke gikk an å redde Sun, trass i framgangen for den delen av forretningen som bygget på åpen kildekode.

Blant andre ledende Sun-ere som ikke blir med til Oracle, er tidligere toppsjef Jonathan Schwartz.

Phipps oppgir at han ikke har noen annen fulltidsgeskjeft i sikte. På sitt nettsted opplyser han at han igjen stiller som kandidat til styret i organet som har det formelle ansvar for åpen kildekodeutgaven av operativsystemet Solaris, OpenSolaris Governing Board, der han allerede har tjent i to valgperioder. Som grunn til å stemme på ham, oppgir Phipps at han er aktivist innen fri programvare, og at han vil arbeide for at OpenSolaris blir bedre integrert i «det bredere åpen kildekodelandskapet».

Phipps er nevnt i til sammen ni tidligere artikler i digi.no, den eldste er fra 1999.

Les mer om: