Suns Linux-guru sa takk og farvel

I all stillhet avviklet Suns ledende Linux-guru, Cobalt-gründer Stephen DeWitt, sin siste arbeidsdag i selskapet i slutten av april.

36 år gamle Stephen DeWitt hadde vært markedssjef i både Symantec og Cisco da han i 1998 stiftet Cobalt, et selskapet som bygget dedikerte servere for ulike oppgaver, med industristandard prosessorer og strippet Linux som operativsystem.

Cobalt holdt en vellykket børsintroduksjon i november 1999. I september året etter kjøpte Sun selskapet for to milliarder dollar, og DeWitt ble ansatt som ansvarlig for Suns avdeling for dedikerte servere. Han spilte en framtredende rolle i Suns Linux-strategi, og ble spesielt eksponert i februar i år, da Sun slo på stortromma for sin nye profil som Linux-leverandør.

Les også:

Et eller annet har skåret seg underveis. Mens Sun spanderte egne pressemeldinger på Ed Zander og Michael Lehmann og de topplederne andre som har forlatt selskapet de siste ukene, har det vært helt stille omkring DeWitt.

Les også

De som oppdaget at DeWitt var borte, var IDG-publikasjonen InfoWorld. DeWitt hadde sin siste arbeidsdag i Sun forrige fredag.

Til toppen