BEDRIFTSTEKNOLOGI

Suns PersonalJava spesifikasjon

Sun Microsystems vil ha Java inn i alle elektroniske hjelpemidler vi omgir oss med til daglig og lanserer PersonalJava for å få det til.

Liv Torild Mytting
7. juli 1997 - 13:00

Sun har lagt ut spesifikasjonen av PersonalJava til gjennomsyn. PersonalJava er det nye Java-applikasjonsmiljøet for forbrukerutstyr hjemme, på kontoret og i mobilt utstyr som i teorien kan tilkobles et nettverk.

I likhet med Java består også PersonlaJava av standard APIer (Application Program Interface). PersonalJava er utformet spesielt for miljøer med begrensede minnemuligheter, også inkludert de spesielle begrensningene som forbrukerutstyr krever. Applikasjonene er ment å skulle kjøres på alt fra mobile håndholdte utstyrsenheter (PDAer, mobiltelefoner o.l.) og TV-bokser til spillmaskiner og "intelligente telefoner".

PersonalJava inkluderer en Java Virtual Machine(VM), et sett med kildebibliotek og andre bibliotek som kan brukes dersom de trengs.

Dette er standard Java, men inneholder også noen modifikasjoner for de lavere minnedelene miljøet er ment å kjøre på. Dette gjør at alle PersonalJava-baserte applikasjoner er kompatible med Java.

- Dette er ikke bare en strippet Javautgave, sier en talsmann for Sun til Communications Week. - Klassene er endret og modifisert slik at de glatt kan kjøres på tregere brikker. Ifølge Sun vil PersonalJava VM og klassebibliotekene ta 2 MByte ROM og vil kunne eksekveres på 1-2 MByte RAM.

Gjennomsynsperioden vil vare i 60 dager. Da slipper JavaSoft sin implementasjon som vil ha referanse til PersonalJava-spesifikasjonen.

JavaSoft håper å kunne inkludere PersonalJava i Java Developer Kit (JDK) innen januar 1998. Utviklere vil da være i stand til å bruke det samme JDK for å utvikle Java applikasjoner også på et lavere nivå.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.