Super-DVD kommer i salg i april

Sony vil den 10. april i år begynne å selge det som trolig er verdens første kommersielt tilgjengelig Blu-ray-brenner.

Sony annonserte i dag at selskapet vil starte salget av verdens første DVD-opptaker som bruker blått laserlys, den såkalte Blu-ray-teknologien.

Blu-ray er én av flere standarder som vil kjempe om å bli arvtaker til dagens DVD-teknologier. Blu-ray skiller seg fra dagens teknologier først og fremst ved at den benytter laserlys med kortere bølgelengde, noe som betyr at dataene kan pakkes tettere på lagringmediene. DVD-plater som støtter Blu-ray har plass til 23 GB med data, eller to timer med høykvalitets digital video.

Enheten Sony lanserte i dag, SonyDrive BDZ-S77, vil nok ikke bli å i finne i alles stuer med det første.

For det første vil den, i hvert fall foreløpig, kun være tilgjengelig i Japan, men med en prislapp på 450.000 yen (28.000 kroner) er nok prislappen i høyeste laget for de fleste. Det er derfor grunn til å tro at produktet først og fremst vil tas i bruk av profesjonelle brukere, for eksempel filmselskaper og TV-stasjoner med behov for å lagre store mengder høyoppløselig video.

Opptakeren, som ifølge Reuters også inneholder en satellittmottaker, skal etter planen kunne kjøpes i japanske butikker fra og med 10. april.

Samtidig vil Sony lansere Blu-ray-kompatibel lagringsmedia til en pris på 3500 yen (217 kroner) per stykk. Med tanke på at produktet er helt nytt og samtidig rommer nesten fem ganger så mye som dagens DVD-plater, er ikke prisen direkte ublu.

Sony Blu-ray-maskin skal også kunne spille av DVD-plater basert på DVD-R og DVD-RW-formatene, men ikke DVD-RAM, DVD+R eller DVD+RW. Det skriver Reuters i nyhetsmeldingen.

Til toppen