Super-enkel Bluetooth for din PC

Snart kan du slippe å strekke kabler hjemme. En ny super-enkel dings knytter dine maskiner sammen med trådløst Bluetooth.

Snart kan du slippe å strekke kabler hjemme. En ny super-enkel dings knytter dine maskiner sammen med trådløst Bluetooth.

Siden tidlig på 1980-tallet, og helt fram til ganske nylig, har alle stasjonære og bærbare PC-er blitt utstyrt med en RS232 serieport. Du finner dem også på flere hånd-PC-er. De ble stort sett brukt til modem og mus.

Liverpool-selskapet Brain Boxes har i likhet med de fleste av oss konstatert at utgangen er mer eller mindre ubrukt, nå da de fleste kommer seg ut på nettet på annet vis, og musa har fått sin egen kontakt. Det er en god idé å nytte det gamle og ubrukte til det nye og lovende. Derfor har det framstilt denne dongelen som du skyver inn i serieporten, og som gjør PC-en eller hånd-PC-en til en Bluetooth sender- og mottaker.

Innretningen er døpt RS232 Bluetooth Dongle, og virker på enhver bærbar eller stasjonær PC - eller hånd-PC - som kjøres under en av Windows-variantene 2000, ME, 98, 95 eller CE. Rekkevidden er oppgitt å være hele 100 meter, og overføringshastigheten er den maksimale under Bluetooth, det vil si 721 kilobiter per sekund.

Bluetooth-dongelen passer til en rekke andre innretninger som er vist på CeBIT, blant annet Bluetooth-utstyrte aksesspunkter for ISDN og DSL. Disse kan for eksempel brukes til å formidle Bluetooth-signalene fra dongelen og sende dem ut på Internett, slik at du slipper å trekke nye ledninger når du hiver ut modemet.

Til toppen