BEDRIFTSTEKNOLOGI

Super-mobil kommer til Norge

Mange produkter kommer ikke til Norge, men supermobilen og lommemaskinen Handspring Treo er snart i salg.

16. jan. 2002 - 12:24
Handspring Treo. <i>Foto:  Handspring</i>
Handspring Treo. Foto:  Handspring

Alle IT-brukere har opplevd å lese om heftige produkter som lanseres i USA, men som aldri kommer til Norge. Handspring Treo kunne fort ha blitt et slikt produkt, men supermaskinen fra Palm-konkurrenter kommer i salg i Norge nesten samtidig med lanseringen.

Treo er en av de få maskinene som virkelig smelter sammen en lommemaskin og en mobiltelefon. Maskinen har også et fullt tastatur og tilbyr med sitt Palm-operativsystem et enormt utvalg av programvare.

 

Det er markedsleder i Norge, Ide Data as, som skal importere maskinen. Bjørn Nymoen har brukt et prøve-eksemplar i sitt daglige virke i en periode og er svært fornøyd.

- Det finnes flere maskiner som både er PDA og mobiltelefon, deriblant Nokia Communicator og Simens SX 45, men Treo imponerer med sin kompakte størrelse og lave vekt, sier Nymoen til digi.no.

Siemens SX 45 har dog fargeskjerm, men veier 298 gram, nesten det dobbelte av Treos 153 gram. Nokia Communicator veier 244 gram.

Dessuten er Treo billigere enn konkurrentene. Siemens SX 45 koster 9400 kroner med moms. Treo havner på 7200 kroner og Nokia Communicator på 9200 kroner.

Men den kompakte størrelsen til Treo har en pris: Standby-tiden på mobiltelefonen blir litt begrenset i forhold til dagens vanlige telefoner. 60 timer standby-tid er litt snaut, men du får mye annet på kjøpet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.