Super-versjon av Office blir nesten gratis

I kampen mot OpenOffice og piratkopiering, blir Microsoft Office nesten gratis for studenter.

Super-versjon av Office blir nesten gratis

At studenter har dårlig råd, er ikke nytt, men samtidigi hungrer alle programvareselskaper om at studentene skal lære å bruke nettopp deres systemer og forlange å få dem når de begynner å jobbe.

Microsoft har enda et incentiv: Man er trolig redd for at lovlydige studenter tar i bruk Openoffice, mens de som ikke bryr seg piratkopierer Office.

Microsoft sprer derfor nå ut i Europa et tilbud de har testet ut i Australia: Studenter i de fleste store europeiske land og USA vil kunne kjøpe Office nesten gratis.

For det er snakk om Office Ultimate med alle Office-programmene til Microsoft som inneholder ni programmer: Access, Excel, InfoPath, Powerpoint, Publisher, Word, Outlook with Business Contact Manager, OneNote og Groove.

Den nye studentprisen er rundt 300 kroner, mens vanlige kunder må betale nesten 7000 kroner her i Norge. Kunder må bevise at de er studenter ved et godkjent lærested for å kjøpe pakken.

Microsoft har da også kalt tilbudet "Ultimate Steal". Det vil bli spredd til studenter i land som England, Frankrike, Tyskland, Italia og Spania, men det er langt fra sikkert at det kommer til Norge. I følge nyteknik.se har ikke Microsoft Sverige noen planer om et svenskt tilbud.

- Vi har i dag et hyggelig tilbud på en vanlig Office-pakke til 600 kroner til studenter, og har ikke planer om å innføre dette tilbudet i Norge i nær fremtide, forteller Gustav Line, direktør for blant annet Office hos Microsoft Norge.