Superavtale til Opera

I dag offentliggjør Opera Software en avtale som kan være det definitive gjennombruddet for selskapet. Den norske nettleseren er valgt til standardbrowser i Symbian-samarbeidet, som omfatter bl.a. Ericsson, Kenwood, Motorola, Nokia, Panasonic, Psion, Sanyo, Siemens og Sony.

Trådløst Internett er spådd å bli den neste store teknologibølgen, og det er en bølge norske Opera Software AS vil være med og surfe på.

Og Jon Stephenson von Tetzchner kan begynne å vokse brettet.

I dag offentliggjøres en avtale som for alvor vil gjøre det norske selskapet til en av de store favorittene i det mobile Internett-racet:

Opera er valgt til standardnettleser i Symbian-samarbeidet, det vil si at det norske programvareproduktet skal danne mal for de nettleserne som blir å finne i de kommende mobile Symbian-terminalene, såkalte "kommunikatorer" fra storheter som Ericsson, Nokia, Panasonic, Psion, Sanyo, Sony, Siemens, Motorola og Kenwood - for å nevne noen.

- Vi beveger oss inn på et marked der millioner av brukere vil få sitt første møte med Internett fra en mobil terminal. For at disse skal få en skikkelig multimedia-opplevelse har vi vurdert en rekke nettlesere til Symbians operativsystem, og valget falt på Opera, forteller executive vice president Mark Edwards i Symbian i en pressemelding.

Den første mobile terminalen som kommer med Symbians standardinstallasjon er Nokia 9210 Communicator, en alt-i-ett-maskin (mobiltelefon, faks, Internett, epost, notatblokk, kalender, SMS m.m.) med fargeskjerm. Den oppdaterte Symbian-versjonen kommer på markedet i løpet av første halvår.

- Dette er en fjær i hatten for Opera, og en bekreftelse på at vår nettleser er teknologileder for det mobile Internett-markedet, sier Operas salgs- og markedsdirektør Rolf Assev i pressemeldingen.

Les mer om Symbian

Til toppen