TELE-KOMMUNIKASJON

SuperBeam – send filer mellom to Android-enheter

Etablerer WiFi Direct-forbindelse som sørger for høy hastighet på filoverføringen.

Med SuperBeam er det lett å dele filer fra en Android-enhet.
Med SuperBeam er det lett å dele filer fra en Android-enhet.

En av nyhetene i iOS 7 er AirDrop, som lar Apple-brukere sende filer til hverandre via Bluetooth og WiFi på en enkel og grei måte dersom enhetene er i nærheten av hverandre.

SuperBeam (Google Play, gratis) er en app som gjør overføring av filer nokså enkelt på Android og benytter seg av WiFi Direct/portabelt hotspot for filoverføringen, hvilket i praksis betyr at enhetene ikke trenger å være tilkoblet et trådløst nettverk. Appen er gratis å laste ned, men finnes også i en pro-utgave til en snau tier som låser opp mer funksjonalitet.

Etter oppstart av SuperBeam kan du velge hvilke filer du skal dele med mottakeren (eller velge SuperBeam fra delingsmenyen i Android fra en annen app). Du kan velge flere i slengen eller dele hele mappestrukturer dersom du har oppgradert til pro-utgaven. Den lar deg også dele til flere mottakere av gangen.

NFC, QR, …

Dersom mottaker også har SuperBeam installert, kan man etablere kontakt mellom telefonene ved å bruke NFC (legge telefonene inntil hverandre), eller la mottakeren scanne en QR-kode som vises på avsenders skjerm (QR-leser er innebygd i appen). En tredje mulighet er å angi en kode som vises på skjermen (gjelder pro-utgaven).

Som en fjerde løsning (som også fungerer dersom mottakeren ikke har SuperBeam installert), starter SuperBeam et portabelt hotspot slik at mottakeren kan koble seg til dette nettverket og angi en URL i nettleseren. Dette fungerer ikke bare på Android-enheter, men kan også brukes for å overføre filer til en PC, en iPhone eller hva det måtte være. For Windows, OSX og Linux finnes det også en tilhørende app som kan brukes dersom du har oppgradert til pro-utgaven.

PS! Husk å avslutte SuperBeam etter overføringen, siden portabelt hotspot er en stor batterityv ved ustrakt bruk.

Lenker:
SuperBeam (Google Play, gratis)
http://superbe.am/

Les også: Google kjøper suksess-app

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.