Superbillig HP-maskin presser det bærbare markedet

Gjennom Elkjøp og Expert-kjedene presser HP nå prisene på bærbare maskiner et solid hakk nedover.

Gjennom Elkjøp og Expert-kjedene presser HP nå prisene på bærbare maskiner et solid hakk nedover.

I et presset IT-marked kan du nå gjøre stadig hyggeligere kjøp. IT-bransjen er kjent for raske endringer, men HP-maskinen representerer likevel at etablerte grenser brytes.

Bærbare maskiner var inntil for noen år siden mye dyrere enn stasjonære maskiner, men et kraftig prisfall gjør at du ikke lenger betaler så mye mer for samme ytelse i bærbart format. Likevel har det vært vanskelig å komme under 10.000 kroner for en bærbar maskin.

Det er derfor litt oppsiktvekkende at HP nå selger en ganske grei bærbar maskin med mye utstyr til 7999 kroner – inkludert moms. Slike tilbud utøver et press på resten av markedet, for de frister også mange bedrifter.

Maskinen har riktignok ikke 2,3-2,5 GHz-prosessor slik de tøffeste bærbare har, og skjermen kunne med fordel vært en tomme større. Men for åtte tusen kroner får du en maskin som er mer enn nok til de aller fleste typer vanlig jobbing – og en del spilling.

- Dette er ikke noe brannsalg av en utgått modell, men kjedene selger store volum og får gode priser av oss, sier Tore Särelind, produktsjef på HPs maskiner for hjemmemarkedet.

HP PAZE4204S, som maskinen heter, har en Intel Celeron 1,6 GHz prosessor, 256 Mb DDR minne og ATI Mobility Radeon grafikkort. I tillegg får du en DVD/CD-spiller og maskinen har TV-utgang så du kan koble til og se DVD-filmer på din TV. Maskinen har både innebygget modem og Ethernet-kort.

Særlig at maskinen har Ethernett-kort gjør at den kan friste mindre bedrifter som ønsker å spare penger.

På den 20 GB store harddisken ligger det installert Microsoft Works 2003, Microsoft Encarta-leksikon, Encyclopedia 2003, Microsoft AutoRoute Express 2002, Symantec Norton Anti-Virus 2002.

Särelind peker også på at prishoppet opp til de aller raskeste maskinene er redusert. For bare 4000 kroner mer får du HPs toppmodell i Pavillion-serien med 2,53 GHz Pentium 4-prosessor, 512 MB minne, CD-brenner og trådløst WLAN-kort innebygget.

Til toppen