Supergrafikk for proffene

Nytt grafikkort har mer minne enn de aller fleste PC-er.

Nvidia Quadro FX 5800
Nvidia Quadro FX 5800

Nytt grafikkort har mer minne enn de aller fleste PC-er.

De siste årene har grafikkort blitt satt til stadig nye oppgaver. Ofte er datasettene som skal behandles temmelig store. Derfor er det hensiktsmessig å utstyre grafikkortene med mye dedikert og lynraskt minne.

Nvidia lanserte i går et nytt grafikkort som har mer minne enn noe annet grafikkort. Selskapet hevder også at kortet, Quadro FX 5800, er det kraftigste profesjonelle grafikkortet til nå.

- Størrelsen og kompleksiteten til data vokser med en eksponentiell rate. Utfordringern for dagens profesjonelle er å gjøre noe fornuftig med datahaugene, ved å destillere det om til en form som de kan forstå, analysere og bruke til å gjøre beslutninger, sier Jeff Brown, daglig leder for Nvidias profesjonelle løsninger, i en pressemelding.

Han mener det nye grafikkortet er svaret på disse utfordringene.

Quadro FX 5800 leveres med opptil 240 programmerbare, paralle kjerner av typen Nvidia kaller CUDA. Dessuten er kortet utstyrt med 4 gigabytes med GDDR3 grafikkminne.

Kortet kan flytte 102 gigabytes med data til eller fra minnet per sekund. Det støtter en fyllrate på mer enn 52 milliarder strukturelementer per sekund. Geometriytelsen er på 300 millioner triangler i sekundet.

Kortet støtter DirectX 10 og OpenGL 2.1 og kan levere 10-bits farger, noe som skal åpne for milliarder av fargevarianter i stedet for millioner.

Det nye kortet tilbys nå i avanserte PC-er og arbeidsstasjoner fra flere leverandører, samt separat fra PNY Technologies, Leadtek og Elsa.

Kortet har en anbefalt utsalgspris på 3499 dollar.

Nvidia Quadro FX 5800
Nvidia Quadro FX 5800
Til toppen