Supergründere gir opp smart idé

P2P-basert distribusjon av video ble aldri noen suksess.

Supergründere gir opp smart idé

P2P-basert distribusjon av video ble aldri noen suksess.

Etter å hatt til dels stor suksess med Kazaa og Skype, har gründerne Janus Friis and Niklas Zennström, har ikke det samme slått an for IPTV-tjenesten Joost. Denne tjenesten benyttet opprinnelig en egen P2P-basert klient basert på applikasjonsrammeverket til Mozilla.

I en e-post til brukerne kunngjorde Joost i går at tjenesten fra og med i morgen ikke lenger vil fungere i P2P-klienten, som har vært tilgjengelig for Windows og Mac.

I stedet vil disse brukerne bli henvist til å ta i bruk den Flash-baserte klienten som ble lansert i oktober. Denne kjøres direkte i brukernes nettleser.

Joost skal ikke ha oppgitt hvorfor P2P-klienten legges ned, men det er klart at en plattformuavhengig klient vil være enklere å billigere å vedlikeholde enn flere separate programmer.

I tillegg har jo historien vist, med blant annet Youtube og Hulu, at bruken av Flash for å levere video over nettet har vært vellykket. Med disse tjenestene har brukerne dessuten muligheten til å dyplenke til videoen og å integrere dem på sine egne sider.

Fordelen med en P2P-basert løsning er først og fremst å redusere belastningen på leverandørens infrastruktur.

Joost-tjenesten vil fortsatt være tilgjengelig via klienten til iPhone og iPod Touch.

    Les også:

Til toppen