Superlett bærbar med DVD og bredskjerm

Fujitsu har pakket bredskjerm, Centrino, DVD-spiller/brenner og Windows XP Pro i 1,4 kilogram.

Fujitsu har pakket bredskjerm, Centrino, DVD-spiller/brenner og Windows XP Pro i 1,4 kilogram.

OBS: Liten rettelse nederst i artikkelen.

En liten juvel av en japansk PC, Fujitsu P7010, er lansert i Norge av Fujitsu Siemens som del av Lifebook-serien av bærbare. I Japan, der den har vært tilgjengelig noen uker, beskrives den som en vellykket utfordrer til Sony Vaio TR-familien.

P7010 veier 1,4 kilogram, det samme som forgjengeren Lifebook B. Bortsett fra den minimale størrelsen – 20 ganger 26 cm, altså mindre enn et A4-ark, og 3 cm høy – er det en rekke oppsiktsvekkende endringer. Skjermen er i bredformat, og så lyssterk at den kan leses utendørs i sommersol. Oppløsningen er 1280 ganger 768 punkter. Det er en brønn på venstre side som kan brukes til DVD-skriver og -brenner, eventuelt ekstra harddisk eller batteri. Lifebook B måtte nøye seg med ekstern CD- eller DVD.

Andre forbedringer er mer som forventet. Maskinen har Centrino-brikkesettet, og kan kommunisere over trådløst nettverk i både 11 Mb/s (802.11b) og 54 Mb/s (802.11g). Som eneste av Fujitsu Siemens' nye bærbare, tilbys den med en ULV-variant («ultra low voltage», altså ekstra lav spenning) av Pentium M-prosessoren, i 1,1 GHz og med 1 MB i nivå to cache. Forsidebussen er på 400 MHz, maks minne er 1 GB. Det er innebygde stereo høyttalere, Fast Ethernet for vanlig kablet nettilkobling og V90-modem. Det er spor for PC-kort og forskjellige typer minnekort (CF og SD), og utganger med USB 2.0 og Firewire (IEEE 1394).

P7010 kan betjene en ekstern skjerm på opptil 1600 ganger 1200 punkter. Harddisken tar fra 60 til 80 GB. Medfølgende programvare er blant annet Windows XP Professional, Norton Ghost 2003 (for sikkerhetskopiering), F-Secure antivirus, Nero 6 brennerprogram og diverse andre verktøy.

Prisen i Norge antydes fra rundt 20.000 kroner, inkludert mva. Fujitsu Siemens Norge regner med at de første eksemplarene vil kunne leveres fra juli.

    Les også:

RETTELSE: Det er ennå ikke laget en harddisk som passer i brønnen til P7010.

Til toppen