BEDRIFTSTEKNOLOGI

Superlett NMT med Navi Key

Nokia introduserte mandag en ny, superlett mobiltelefon for NMT 450-standarden. Nokia 540 er den første NMT-modellen som tar i bruk selskapets Navi Key-konsept.

Øystein Kvistad
8. des. 1997 - 13:01

Telefonen kommer i salg først i januar, men Nokia presenterte i dag de tekniske spesifikasjonene for den kommende NMT-lettvekteren.

Nokia 540 vil bli den minste og letteste NMT 450-telefonen på markedet med en vekt på 182 gram. De fleste vil nok imidlertid foretrekke modellen med ekstrabatteri, som gir standby-tider på inntil fem dager og taletid på inntil fire timer og 25 minutter.

Telefonen kan ellers skilte med syv ulike ringetoner, 24 språkversjoner samt ymse nettverksavhengige egenskaper (450 Plus) som sanntidsur, alarm, CLI (calling line identification) og muligheten til å legge inn internasjonale prefiks når numre lagres i apparatets elektroniske telefonkatalog.

Og i tillegg er altså Nokias Navi Key-konsept også implementert i NMT-telefonen. Dette er en museliknende knapp som gjør at mobiltelefonprodusentene kan redusere antallet taster på sine telefoner betraktelig. De fleste funksjoner kan utføres kun ved tastevalg via Navi Key. Konseptet ble først tatt i bruk i Nokia-telefonen 3110.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.