BEDRIFTSTEKNOLOGI

Supermobil får innebygget GPS

Rykter om flere nye mobiler fra Sony Ericsson har spredt seg den siste tiden. Mest spennende er nok en oppfølger til P910.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
2. juni 2005 - 09:21

Den 13. juni klokken 09.30 på morgen, skal Sony Ericsson ifølge Mobil.se holde pressekonferanser blant annet i Stockholm hvor nye mobiltelefoner vil bli annonsert.

To av mobilene som ventes å bli lansert, som har kodenavnene Ellen og Zoe, er omtalt i denne artikkelen fra vårt søsternettsted Dinside.no.

Zoe skal være en sammenleggbar mobil med to skjermer, trolig en oppfølger til Z600. Den skal trolig leveres med blant annet VGA-kamera, støtte for 3D-spill, utbyttbare deksler, EDGE og 128x160 oppløsning på den interne skjermen.

Ellen skal sammen med Sakura være en oppfølger til S700. De skal designmessig være rettet mot ungdommer og leveres med et kamera med høy oppløsning, ifølge enkelte kilder helt opp mot 2 eller 3 megapiksler.

Eva er kodenavnet på en lavprismodell som skal erstatte T290.

Men den mest spennende og avanserte modellen skal ifølge Mobil.se ha kodenavnet Hermione. Den kan ende opp med navnet P1000 og skal være en oppfølger til dagens toppmodell, P910. Det er snakk om en smarttelefon med Symbian som operativsystem, utstyrt med et 3 megapikslers kamera og innebygd GPS-antenne for kartnavigasjon på skjermen. Hermione vil trolig ha støtte for 3G, WLAN og Blackberry. Fortsatt skal brukeren benytte en penn for å navigere på skjermen, men brukergrensesnittet skal være forbedret ved at den nye 3.0-versjonen av UIQ tas i bruk. Til høyre vises et skjermbilde fra dette brukergrensesnittet.

Det understrekes at all denne informasjonen er basert på rykter, men bildene som har fulgt med ryktene, har denne gangen vært relativt troverdige (se Dinside.no-artikkelen).

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.