BEDRIFTSTEKNOLOGI

SuperOffice Mac tre år forsinket

Mens Windows-brukere av SuperOffice har hatt glede av versjon 3 i lang tid, har Mac brukere ventet flere år på ny oppdatering. Versjon 2.5 for Macintosh kom ut i 1993 og det vil drøye minst et kvartal inn i 1997 før en ny versjon kommer. - Det er synd og beklagelig, men ikke alvorlig, sier Jorunn Dahle Lydersen, salgsjef i SuperOffice ASA.

Jens Kanden
16. des. 1996 - 11:30

SuperOffice versjon 2.5 for Mac har ikke vært oppdatert siden 1993, mens Windows-versjonen ble oppdatert til versjon 3 så tidlig som i '94. I mars 96 ble Windows-versjonen oppdatert igjen, denne gang til versjon 3.1.

- Jeg synes folk overdriver viktigheten av oppdateringer. Det er ikke er så alvorlig at Mac-brukerne har en tre år gammel versjon, sier Jorunn Dahle Lydersen til digi:data. Det er selvfølgelig synd, og vi er de første til å beklage forsinkelsene, men la oss ikke overdramtiserer dette.

Jeg må innrømme at jeg ble litt himmelfallen av denne reaksjonen og bagatelliseringen av en oppdatering som ble lovet for over to år siden og som ennå ikke er kommet. Motvillig mente Lydersen at vi ville se versjon 3.5 for både Mac og Windows-plattformen i mars '97.

- Vi samkjører Windows og Mac-versjonene, faktisk er det snakk om samme program, bare med små endringer. Mac-versjonen er for så vidt ferdig, men den kjører for tregt, så vi trenger å jobbe med optimaliseringen. Vi ønsker at Mac-versjonen skal ha like bra ytelse som Windows-versjonen, fortsetter Lydersen.

Det virker jo unektelig litt merkelig at, til tross for at programmene er veldig like, så tar det flere år å få ut en Mac-versjon. Digi:data har fått tilbakemeldinger fra frustrerte Mac-brukere som synes at det er alt annet enn bagatellmessig at den nye versjonen er så forsinket. Det kan unektelig virke som SuperOffice, trass i at Mac var selskapets første plattform, prioriterer Windows-plattformen og eksportsatsingen. SuperOffice har vel 75.000 brukere med snaut 30.000 i Norge og resten i land som Sverige, Tyskland, USA, England, Finland, Danmark, Sveits, BeNeLux, Japan, Australia og New Zealand.

I Norge er ca. åtte prosent av SuperOffice-kundene Mac-brukere. Det betyr at det sitter henimot 2.500 kunder og venter på ny versjon av SuperOffice for Mac. De har ventet lenge, og jeg vil tro at endel av dem synes at det er "alvorlig" at de ennå ikke har fått de oppdateringene de har blitt forespeilet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.