BEDRIFTSTEKNOLOGI

SuperOffice satser sterkere internasjonalt

SuperOffice varsler betydelige investeringer internasjonalt for å styrke eksisterende og bygge opp nye organisasjoner. Satsingen vil få en negativ innvirkning på selskapets resultater, men det forventes likevel et positivt resultat for inneværende år.

Øystein Kvistad
24. sep. 1997 - 11:22

Dette går fram av en redegjørelse SuperOffice ga overfor Oslo Børs onsdag.

Per i dag har SuperOffice 100 ansatte med heleide datterselskaper i Danmark, Sverige, Tyskland, England, USA og Tsjekkia. I løpet av den nærmeste tiden vil det bli etablert datterselskaper i Spania og Nederland samtidig som det vil bli satset mer på eksisterende distributører i Canada, Australia og Latin-Amerika.

- Selskapets mål er å nå en omsetning på minimum 500 millioner kroner med en driftsmargin på minimum 20 prosent i år 2000, heter det i SuperOffices redegjørelse.

SuperOffice ASA hadde i første halvår 1997 en omsetning på 29,4 millioner kroner - en økning på 57 prosent sammenliknet med samme periode i 1996. For året som helhet forventer styret en ytterligere omsetningsvekst samt et positivt resultat.

Optimismen råder altså i SuperOffice. Det skyldes ikke minst at markedet for den type løsninger selskapet representerer - salgsstøttesystemer og det man ynder å kalle "business information management" - nå opplever en formidabel vekst, en vekst som antas å fortsette i flere år framover. Leverandører verden over posisjonerer seg så godt de kan for å kapre sin andel av denne veksten, og SuperOffice håper at deres seks datterselskaper og tilstedeværelse i 20 land vil gi selskapet det utgangspunktet som trengs for å lykkes.

Men dette er likevel ikke nok. SuperOffice vil etablere seg i enda flere markeder - enten gjennom egne datterselskaper eller distributører - og "vesentlige ressurser" vil bli lagt i å markedsføre og følge opp de allerede inngåtte internasjonale avtaler selskapet har etablert med partnere som IBM/Concorde XAL, Sybase og Oracle.

- I det norske markedet vil selskapet satse sterkere på koblinger mot ADB-systemer ala Rubicon Link fra PC-Systemer, heter det i SuperOffices redegjørelse overfor Oslo Børs.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.