RESULTATERFINANS

Superoffice slår tre strake

Une Amundsen og det norske programvareselskapet Superoffice kjøper opp og skiller ut i raskt tempo. Resultatet er et nytt børsnotert it-selskap.

Einar Ryvarden
15. okt. 1999 - 06:30

Superoffice har de siste dagene gjort flere offensive krumspring. I rask rekkefølge den norske produsenten av administrasjonsprogramvaren gjort følgende grep:

Som tidligere lovet har Une Amundsen, gründer og adm. dir, skilt ut det tidligere Mac-butikken Officeline og PC-butikkene Office i et eget aksjeselskap. (se tidligere saker under) Det nye selskapet heter Office Systems og er børsnotert med en verdi på 68 millioner kroner.

Så kjøper Superoffice det norske intranettselskapet InterAct AS. Selskapet bidrar med både programvare og konsulenter. Eierne av InterAct AS får 12 milloner kroner i kontanter og aksjer for et selskap som i år vil omsette for rundt. 6 millioner kroner.

Siste runde fra Amundsen foreløpig er at han inngår en internasjonsavtale om kjøp av det tyske selskapet CAB (Computer Anwendungs-Beratung GmbH). Selskapet er den største leverandøren av kundeoppfølgingssystemet Symantec Act i Tyskland. Hva Superoffice må betaler for de ansatte og en liste over 5.000 eksisterende kunder er ikke kjent. Avtalen skal forhandles ferdig i løpet av oktober 1999.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.