BEDRIFTSTEKNOLOGI

Supertelefon nådde ikke målet

Det blir ingen Ubuntu Edge, til tross for rekordhøy oppslutning.

Konseptbilde av Ubuntu Edge, en smarttelefon som sannsynligvis aldri blir laget.
Konseptbilde av Ubuntu Edge, en smarttelefon som sannsynligvis aldri blir laget.

Kampanjen for å skaffe nok penger til å produsere og levere 40.000 eksemplarer av den ennå ikke ferdigutviklede Ubuntu Edge-mobilen, ble mislykket. Dette til tross for at kronerullingen, som fant sted på Indiegogo, hadde skaffet til veie 12.809.906 dollar da tidsfristen gikk ut i morgentimene i dag.

Den forrige rekorden, på 10,26 millioner dollar, ble satt under Kickstarter-innsamlingen til smarturet Pebble i fjor.

Ubuntu Edge ble beskrevet som en hybrid smartmobil som skulle kunne kjøre både Android og Ubuntu, men også fungere som en fullverdig pc med tilkobling til ekstern skjerm. Den skulle være svært godt utstyrt og selges til en lavere pris enn toppmodellene til Apple og Samsung.

Det var vel kanskje mangelen på de virkelig store innskuddene som førte til at målet om å samle inn 32 millioner dollar ikke ble nådd. Kun Bloomberg gikk for en Enterprise 115 Bundle-pakke til 80.000 dollar. De 49 øvrige forble urørte.

Interessen for forhåndsbestilling av mobilen, noe som kostet 695 dollar, var likevel forholdsvis stor. 5674 hadde gjort dette da tidsfristen løp ut. Flere tusen andre har også bidratt med mindre beløp.

Alle som har bidratt med penger, vil nå få dem tilbakebetalt innen noen få dager.

Mark Shuttleworth er grunnlegger av Canonical, selskapet som leder utviklingen av Linux-distribusjonen Ubuntu.
Mark Shuttleworth er grunnlegger av Canonical, selskapet som leder utviklingen av Linux-distribusjonen Ubuntu. Bilde: Martin Schmitt - stoppedphoto.com

Canonical-sjef Mark Shuttleworth skriver i en kunngjøring i dag at selv om målet ikke ble nådd, har kampanjen fått mye oppmerksomhet, noe som kommer Ubuntu til gode.

– Den store vinneren etter denne kampanjen er Ubuntu. Selv om vi ønsket veldig å bygge Edge for å vise fram Ubuntu på mobilen, vil støtten og oppmerksomheten kampanjen har fått, likevel være en styrke når andre Ubuntu-telefoner begynner å ankomme i 2014. Tusenvis av dere ønsker dere helt klart en Ubuntu-telefon og tror på vår visjon om konvergens. Dere kan være trygge på at dere ikke må vente så mye lenger, skriver Shuttleworth.

– Hvem vet – kanskje vi en dag tar alt vi har lært fra denne kampanjen – prestasjoner og feilskjær – og forsøker på nytt igjen, avslutter han.

    Les også:

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.