Supertelefon snart i salg i Europa

Supertelefon snart i salg i Europa

Samsung SHG-i700 blir trolig den aller råeste mobilen du kan få når den kommer i salg.

I dag åpnet 3GSM World Congress i Cannes. Det er foreløpig ikke dukket opp de helt store nyhetene, men en av lanseringene viser at Microsoft står på for å komme seg inn i mobilmarkedet.

Nå er ikke Samsung akkurat Microsoft mest trofaste allierte - i hvert fall offentliggjorde Samsung mandag at selskapet kjøper seg inn i Microsofts hovedkonkurrent på mobilfronten, Symbian, som leverer operativsystemet til blant annet Nokia og Sony-Ericssons mest avanserte modeller.

Microsoft og Samsung viste frem den meget avanserte mobil/PDA-kombinasjonen SPH-i700 i USA i høst og nå lover de to selskapene at en europeisk versjon skal komme i salg i løpet av våren.

Telefonen minner om den Taiwan-produserte HTC Spaceneedle som selges av en rekke selskaper under egne merkenavn. Spaceneedle og Samsungs maskin ser begge ut som en vanlig Windows lommemaskin med en antenne.

Her får du en full Windows-maskin du kan bruke til nettsurfing, musikk, lese, se på video og ringe. Men HTC-maskinen hadde en mangel som Samsung nå lapper igjen.

SHG-i700 som vidunderet skal hete i Europa, har også kamera innebygget. Med dette kan du ta bilder i 16-bits farger og VGA-oppløsning. Kamera-linsen sitter på toppen av maskinen i venstre hjørne på bildet over.

Til toppen