Supertilbud: Kast skriveren og ta blekkpatronene

Trenger du blekkpatroner til din Lexmark-skriver har Expert-kjeden nå et virkelig meningsløst bra tilbud.

Lexmark gjentar nå et tilbud selskapet kjørte i fjor høst - for bare 298 kroner får du gjennom blant annet elvare-kjeden Expert en Z23 farge-blekkskriver. Mange, blant annet digi.no, vil nok spekulere i at det må være en hake ved tilbudet. Det har tidligere vært avslørt at enkelte leverandører har solgt blekkskrivere etter sprøyte/heroin-prinsippet.

I enkelte tilfeller har det vist seg at blekkpatronene som stod i billigskriverne kun var halvfulle. Dessuten manglet den nødvendige sort-patronen. Og nye patroner er dyrt - for de fleste må kjøpe original-patroner til hva blant annet EU mener er for høye priser.

Les også

digi.no ringte derfor til Lexmark Norge, hvor en smilende markedsdirektør Hans Arvid Rønning kunne fortelle at vi var altfor kyniske.


- Blekkpatronene som følger med i skriveren, er helt vanlige patroner som til sammen koster 710 kroner i butikken, forteller Rønning.

Men dette blir jo en litt underlig måte å drive butikk på. Da lønner det seg altså å kjøpe en ny skriver hvis du trenger nye blekkpatroner, spør digi.no.

- Ja, det har du rett i, det litt ekstreme tilbudet skyldes at Z23 er en utgående modell. Heldigvis har vi ikke så mange slike skrivere på lager, da hadde det gått ille med oss, sier Rønning og småhumrer litt.

Men arvtageren, 'Z35', vil bare koste 495 kroner i ordinært salg. Her er det dog en hake.

- Z35 har patroner med mindre blekkmengde. Patronene og skriveren er beregnet på kunder som ikke skal skrive ut så mye. Patronene vil også selges løst for 150 kroner i stedet for det dobbelte, som de større patronene koster, forteller han til digi.no.

Rønningen lover informasjon i butikkene for å gi kundene inntrykk av hvor mye forskjellige typer utskrifter spiser av blekket.

Til toppen