BEDRIFTSTEKNOLOGI

Supplerer bilhåndboka med utvidet virkelighet

Finn peilepinnen med en app.

Hyundai Virtual Guide skal kunne gjøre det enklere å finne fram til de viktigste servicepunktene i motorrommet, samt fortelle brukeren hvordan vedlikeholdet bør utføres.
Hyundai Virtual Guide skal kunne gjøre det enklere å finne fram til de viktigste servicepunktene i motorrommet, samt fortelle brukeren hvordan vedlikeholdet bør utføres. Bilde: Hyundai
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
12. nov. 2015 - 14:03

Bilprodusenten Hyundai kunngjorde denne uken at selskapet innen kort tid skal tilby en app til Android og iOS som skal kunne fungere som et godt supplement til den tradisjonelle bilhåndboken. Stikkordet for appen er bruk av utvidet virkelighet.

Utvidet virkelighet handler gjerne om kombinere den virkeligheten vi opplever med sansene våre, med informasjon som på en eller annen måte projiseres inn i synsfeltet vårt.

Fortsatt i startgropa

Tiden er nok ikke helt moden for slik teknologi mange kjenner fra for eksempel Terminator-filmene. Men med en smartmobil eller annen enhet med skjerm på den ene siden og kamera på den andre, kan man få til noe av den samme opplevelsen.

Appen som i år skal komme til 2015-utgaven av Sonata-modellen, inkluderer seks 3D-modeller som kan vises sammen med for eksempel motorrommet eller dashbordet. Holder man enheten over motorrommet, blir man forklart hva mange av de ulike motordelene egentlig er.

Norsk prosjekt: Brukte dronefoto til å 3D-modellere historisk sted 

Vedlikehold

Dette er også kombinert med instruksjonsvideoer for enkle reparasjoner og vedlikeholdsoppgaver, som å fylle på kjølevæske eller å bytte luftfilter.

Hyundai Virtual Guide foran dashbordet.
Den kommende appen kan gjøre enklere å få raskt oversikt over de viktigste hendlene og instrumentene i førermiljøet. Bilde: Hyundai
 

Hyundai Virtual Guide, som appen heter, skal inkludere 82 ulike gjør-det-selv-videoer, i tillegg til mer enn 50 skrevne guider om ulike komponenter og utstyr i bilen. En video som viser appen, finnes her.

Hyundai planlegger å tilby Hyundai Virtual Guide også til andre bilmodeller på sikt, kanskje også modeller som tilbys i Norge.

Også Sonata: Hyundai først med Android Auto 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.