Surf 3x kjappere med mobilen

En egen akselerator komprimerer data slik at den opplevde hastigheten for internettbrukere i mobilnettet øker med i gjennomsnitt tre ganger.

Akseleratoren komprimerer data og fjerner uvesentlig informasjon fra blant annet grafikk på websider. Telenor Mobil ønsker at flere av selskapets kunder skal benytte mobilnettet som kanal for Internett-surfing, og håper at en opplevd hastighet på i gjennomsnitt tre ganger skal kunne være et bidrag på veien.

Assisterende informasjonssjef i Telenor Mobil, Esben Tuman Johnsen sier til digi.no at Telenor Mobil gjerne vil ha flere mobilbrukere også som Internett-surfere.

- Med en opplevd hastighet på rundt 50-150 Kb/s blir det nå enda enklere og mer effektivt å være på nett uten å være bundet av sted eller tid.

Tuman Johnsen sier at en med en gammel telefon som ikke støtter HSCSD eller GPRS så vil opplevd hastighet øke med vel 30 prosent. Med HSCSD vil økningen være betydelig større. Han sier at tester har gitt svært høye resultat, uten at han vil spesifisere dette nærmere.

Tjenesten koster ingenting, og er tilgjengelig for alle som bruker Telenor Mobil Internett. Tjenesten settes opp ved at man endrer proxy-innstillingene i nettleseren til server filter.telenor.no og port 9080, samt bruke Telenor Mobils eget påloggingsnummer.

Til toppen