Surf og snakk samtidig

Snart kan du surfe på Internett uten å være redd for at telefonlinjen blokkeres. Ericsson tilbyr nå Phone Doubler til de norske nettjenesteleverandørene, opplyser produktleder Øyvind Breivik i Ericsson AS.

Snart kan du surfe på Internett uten å være redd for at telefonlinjen blokkeres. Ericsson tilbyr nå Phone Doubler til de norske nettjenesteleverandørene, opplyser produktleder Øyvind Breivik i Ericsson AS.

Det var under IT-messen CeBIT'97 i mars Ericsson for første gang demonstrerte Phone Doubler - et internettprodukt som kan bli et gullegg for tjenesteleverandører og teleoperatører, siden løsningen på en effektiv måte løser den totale kapasiteten på hver enkelt abonnents telefonlinje og dermed øker det samlede trafikkvolumet over telelinjene.

- Det kjøres nå pilotprosjekt med Phone Doubler i åtte ulike land, blant andre hos Telia i Sverige, og nå tilbys også de norske nettjenesteleverandørene produktet, sier informasjonskonsulent Anne Rød i Ericsson AS til digi.

Phone Doubler det mulig for operatørene og Internett-leverandørene å tilby abonnentene simultan tilgang til både vanlig telefoni og Internett over den samme telefonlinjen. Ved å klikke på et ikon på datamaskinen kan abonnenten enten ta i mot en samtale eller ringe ut via PCen.

Brukeren trenger altså ikke å logge seg av fra Internett om hun plutselig ønsker å ringe noen eller en samtale kommer inn. Dersom telefonen ringer mens du er ute på nettet, tar PC-høyttalerne og mikrofonen over rollen til din vanlige hjemmetelefon. Talekodingen skjer med bruk av GSM-teknologi.

- For å kunne ta i bruk Phone Doubler trenger du en multimedia-PC som er koblet til telenettet via et 14.4- eller 28.8 kbps modem. Programmet støttes av operativsystemene Windows 95, Windows 3.x og Windows NT, forteller produktleder Øyvind Breivik i Ericsson AS.

- Ved hjelp av Phone Dobler-programmet er det også mulig å ringe direkte fra Internett ved å klikke på numre og logoer som er lagt ut på nettet. Dette er tidsbesparende - eksempelvis når du vil komme raskt i kontakt med annonsører eller andre som har lagt til rette for direkte kontakt via nettet. Et annet eksempel er Gule Sider på nettet, som vil få ekstra nytteverdi hvis man kan ringe direkte ved bare å klikke på et aktuelt telefonnummer istedenfor å måtte ringe fra en vanlig telefon, sier Breivik.

I en verden der 90 prosent av Internett-brukerne fremdeles bruker analoge linjer ser Ericsson et enormt potensial i Phone Doubler, som markedsføres som alternativ til ISDN.

Phone Doubler-løsningen består av to hoveddeler: En tale-gateway, som settes opp av nettjenesteleverandørene, og et klientprogram som installeres på abonnentens hjemme-PC. Denne programvaren kan lastes ned fra nettet, og det vil neppe forbause mange om nettjenesteleverandørene etterhvert tilbyr gratis nedlasting av PhoneDoubler til sine kunder.

Til toppen