BEDRIFTSTEKNOLOGI

Surf på nettet og snakk i telefonen samtidig

Det spørs om ikke Ericsson allerede kan belage seg på å innkassere produktprisen som deles ut under CeBIT'97. Torsdag demonstrerer nemlig Ericsson sin Phone Doubler - et produkt som gjør at du slipper å avbryte nettsurfinga for å ta imot en telefonsamtale.

Øystein Kvistad
10. mars 1997 - 15:43

Ericssons nye Internett-produkt, Phone Doubler, kan bli det nye gullproduktet for tjenesteleverandørene og teleoperatørene, siden løsningen på en effektiv måte løser den totale kapasiteten på hver enkelt abonnents telefonlinje og dermed øker det samlede trafikkvolumet over telelinjene.

- Phone Doubler gjør det mulig for operatørene og Internett-leverandørene å tilby abonnentene simultan tilgang til både vanlig telefoni og Internett over den samme telefonlinjen. Ved å klikke på et ikon på datamaskinen kan abonnenten enten ta i mot en samtale eller ringe ut via PCen, forklarer lederen for Ericssons Internett-program Peter Lindholm.

Brukeren trenger altså ikke å logge seg av fra Internett om hun plutselig ønsker å ringe noen eller en samtale kommer inn. Dersom telefonen ringer mens du er ute på nettet, tar PC-høyttalerne og mikrofonen over rollen til din vanlige hjemmetelefon. Talekodingen skjer med bruk av GSM-teknologi.

Phone Doubler vil bli demonstrert for første gang under CeBIT-messen i Hannover i perioden 13.-19. mars, som en del av Ericssons multimedia-stand. Løsningen består av to hoveddeler: En tale-gateway, som settes opp på internettjenesteleverandørens premisser, og et klientprogram som installeres på abonnentens hjemme-PC. Denne programvaren kan lastes ned fra nettet.

For å kunne ta i bruk Phone Doubler trenger du en multimedia-PC som er koblet til telenettet via et 14.4- eller 28.8 kbps modem. Programmet støttes av operativsystemene Windows 95, Windows 3.x og Windows NT.

En 52 sekunder lang video og bilder av Phone Doubler er tilgjengelig på Ericssons egen web-side.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.