Surf uten adressefelt

- Det er ikke en browser. Det er en «wowser».

Rockmelt utgis til iPad i dag. Nettleseren lover en annerledes og sosial opplevelse.
Rockmelt utgis til iPad i dag. Nettleseren lover en annerledes og sosial opplevelse.

- Det er ikke en browser. Det er en «wowser».

digi.no har tidligere omtalt Rockmelt, oppstarten som forsøker å skape en mer moderne surfeopplevelse.

Nettleseren er basert på Chromium, altså det samme åpen kildekode-prosjektet som Google Chrome. Egenarten ligger i en tett integrasjon mot sosiale tjenester.

Rockmelt er utgitt før i desktop og iphone-versjoner. Den nye iPad-utgaven som lanseres i dag tar konseptet enda lenger.

Endeløs strøm

Ideen er at innholdet skal leveres automatisk. Ved å sette opp koblinger mot Facebook- og Twitter-universet skapes en personifisert og endeløs strøm med innhold, tilpasset nettbrettformatet og basert på dine egne og venners interesser. Du kan også følge strømmen av innhold fra enkeltnettsteder.

I så måte likner produktet på apper som Flipboard og Pinterest, med den forskjellen at dette er en nettleser. Vel, det er en «wowser» mer enn en «browser» ifølge selskapet.

For ungdommen

Det er fortsatt mulig å hente fram et adressefelt hvis du vil bevege deg manuelt rundt på weben. Men i utgangspunktet er det lagt opp til en friksjonsfri autosurfing uten å måtte bry seg med inntasting av nettadresser.

Det er særlig blant yngre at Rockmelt har slått an. 2 av 3 brukere er under 25 år gamle. I snitt benytter de nettleseren i 7 timer og 15 minutter hver eneste dag(!) Det hevder i hvert fall selskapets teknologidirektør og medgründer Tim Howe.

Kraftig vekst

Kanskje er dette et konsept for framtiden. Produktets popularitet har i hvert fall økt kraftig den siste tiden. Fra noen hundre tusen i fjor og 1,7 millioner i januar 2012 – til nå over fire millioner brukere.

Flere kjente IT-investorer har stor tro på konseptet. Marc Andreessen og andre Netscape-veteraner står i spissen for en gjeng såkornkapitalister som til sammen har sprøytet inn 40 millioner dollar, nesten 230 millioner kroner, i denne nettleseren.

Kilder: Techcrunch, Forbes, Rockmelt, Crunchbase

    Les også:

Til toppen