Surf WAP med nettleseren

Lei av å falle av i WAP-diskusjonen fordi du ikke har skaffet deg WAP-telefon ennå? - Besøk Wapalizer, så kan du surfe WAP med nettleseren i stedet.

Lei av å falle av i WAP-diskusjonen fordi du ikke har skaffet deg WAP-telefon ennå? - Besøk Wapalizer, så kan du surfe WAP med nettleseren i stedet.

Det var en tid - for noen uker siden - hvor antallet WAP-tjenester i Norge nærmest oversteg antallet faktiske WAP-telefoner.

I hvert fall virket det sånn.

Både Nokia og Ericsson har nok solgt noen eksemplarer etter det, men det er fortsatt mange, mange som ikke har gått til anskaffelse av WAP-telefon ennå - meg selv inkludert.

For oss er derfor emulatorer tingen - programmer som gjør at du kan se WAP-tjenester på PC-en. Aller mest praktisk, synes i hvert fall jeg, er den nettbaserte emulatoren Wapalizer. Her er det ingen ting å laste ned, ingen ting å installere - bare et enkelt bokmerke.

Adressen er www.gelon.net/. Skriv inn wap-adressen du vil sjekke i Wapalizer-ruten, for eksempel http://wap.telenor.no/, og klikk "Wapalize". Dermed popper det opp en realistisk utseende "mobiltelefon" med tjenesten du har valgt i vinduet, og herfra er det bare å klikke i vei.


Vær oppmerksom på at Wapalizeren er sensitiv - du må huske den siste skråstreken i adressen - og norske tegn takler den heller ikke uproblematisk. Dessuten har den en svakhet med at den kun viser deg .wml-sider, og ikke for eksempel .jps. Men dette er likevel en liten pris å betale for faktisk å kunne utforske WAP-verdenen i det hele tatt.

Det blir sikkert virkelige WAP-telefoner på de fleste av oss etter hvert. Men i mellomtiden er Wapalizer det nærmeste i hvert fall jeg har kommet "the real thing".

Til toppen