BEDRIFTSTEKNOLOGI

Surface Pro blir dobbelt så dyr

Microsoft avslører detaljer om proff-brettet.

Det koster å være kar. Proff-versjonen av Surface blir nærmere dobbelt så dyr som ARM-utgaven.
Det koster å være kar. Proff-versjonen av Surface blir nærmere dobbelt så dyr som ARM-utgaven. Bilde: Microsoft

Microsoft har nå avslørt flere detaljer om proff-versjonen av nettbrettet.

Surface Pro med x86-arkitektur får en utsalgspris i USA på 899 og 999 dollar, med henholdsvis 64 eller 128 gigabyte lagringsplass, ifølge en kunngjøring.

Visuelt er det lite som skiller (den er en tanke tykkere), men produktet blir nær dobbelt så dyr som lillebroren. ARM-baserte Surface med det enklere operativsystemet Windows RT koster fra 499 dollar.

Til gjengjeld følger det med en lyspenn (stylus) til proff-brettet, som også leveres med fullblods Windows 8. Dette er også poenget: Du kan boltre deg med ordinær Windows-programvare og ikke bare «metro»-apper.

Legg på ytterligere minst 120 dollar for avtakbart tastatur/deksel, som er tilleggsutstyr. Det tilbys en variant kalt «type cover» med ordinære taster og en «touch cover» uten bevegelige deler.

Microsoft beskriver «Surface med Windows 8 Pro» som en fullverdig og kraftig pc. Produktet veier «mindre enn to pund» tilsvarende under 907 gram.

Halve batteritiden

Maskinen har en Intel Core i5-brikke, uten at det fremgår hva klokkefrekvensen er. Den kraftigere prosessoren innebærer at Surface Pro sluker strøm raskere enn Surface med sin energigjerrige ARM-prosessor.

Batteritiden er bare halvparten, erkjenner Microsoft. Det skulle bety om lag fire timer før du må lade.

Pro får dessuten USB 3.0-port og 4 gigabyte minne. Vanlig Surface har som kjent USB 2.0 og 2 gigabyte internminne. Skjermen har også større oppløsning med 1920x1080 piksler mot 1366x768.

Nettbrettet blir lansert i USA i januar. Det er fortsatt uklart når noen av disse modellene kommer til Norge eller hva prisen blir her til lands.

    Les også:

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.