BEDRIFTSTEKNOLOGI

Surface Pro klar etter 346 dager

Microsoft-brettet omsider til Norge.

Surface Pro med Windows 8 begynner å nærme seg norgeslansering. Vi skylder å opplyse at den avbildede modellen er en Windows RT.
Surface Pro med Windows 8 begynner å nærme seg norgeslansering. Vi skylder å opplyse at den avbildede modellen er en Windows RT. Bilde: Per Ervland
16. mai 2013 - 09:59

I en pressemelding torsdag uttrykker Microsoft Norge glede over at også norske kunder nå får muligheten til å skaffe seg Surface Pro.

Produktet markedsføres både som nettbrett og pc (sannheten er kanskje et sted midt imellom), og har fullversjon av Windows 8.

Maskinen blir tilgjengelig i Norge fra 30. mai med veiledende pris 6.690 kroner for utgaven med 64 gigabyte lagringsplass. 128 gigabyte-modellen koster 7.390 kroner. Begge skal selges via Microsofts nettsider og hos et utvalg forhandlere.

I USA starter for øvrig prisen på 899 dollar, tilsvarende 5.260 kroner.

Ett år etter

Lanseringen her til lands kommer dermed 346 dager etter at Microsoft overraskende kunngjorde produktet på et arrangement i Hollywood juni i fjor. Maskinen ble USA-lansert i februar.

Surface Pro er utstyrt med en Intel Core i5-prosessor. Dermed støtter den ordinær x86-basert programvare som kan installeres på skrivebordet, og ikke bare «metro»-applikasjoner - gjennom det nye grensesnittet Modern UI.

Foruten «ekte» Windows (og ikke lettutgaven Windows RT) så skiller Pro-versjonen seg på flere vesentlige punkter fra den rimeligere ARM-baserte Surface RT.

Med sine 903 gram er den noe tyngre enn Surface RT (676 gram) og tilsvarende tykkere, 13,5 millimeter mot lillebrors 9,3 millimeter. Designuttrykket med VaporMg-metallskrog og skjermstørrelsen på 10,6 tommer er likt.

Skjermen på Pro-modellen er imidlertid bedre og den har 10-punkts berøringsstøtte og en høyere oppløsning, 1920x1080. USB-kontakten er dessuten av typen 3.0 og ikke tregere USB 2.0 som på RT. Det følger også med en digital brettpenn. Se for øvrig Microsoft sin egen oversikt over forskjellene mellom utgavene.

Selv om Surface Pro har vært på markedet i langt kortere tid, er det tegn som tyder på at denne modellen er mer etterspurt enn ARM-versjonen Surface RT.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.