BEDRIFTSTEKNOLOGI

Surface Pro snart klar for lansering

Men foreløpig ikke i Norge.

Men salget av Microsofts Surface RT tilsynelatende har sviktet, er det større optimisme for den betydelig dyrere Surface Pro-modellen.
Men salget av Microsofts Surface RT tilsynelatende har sviktet, er det større optimisme for den betydelig dyrere Surface Pro-modellen. Bilde: Microsoft
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
23. jan. 2013 - 08:07

Microsoft kunngjorde i går at selskapet Windows 8-baserte nettbrett, Surface Pro, skal komme i salg den 9. februar. Men dette gjelder kun i et begrenset antall butikker i Canada, samt hos Staples, Best Buy og Microsofts egne utsalgssteder i USA, inkludert nettbutikken.

Maskinen er utstyrt med en Intel Core i5-prosessor og enten 64 eller 128 gigabyte intern lagringsplass. Prisen starter på 899 dollar. Med i prisen følger det en Surface Pen som skal gjøre det enklere å tegne eller skrive på skjermen.

Microsoft dessuten at det Windows RT-baserte nettbrettet Surface RT snart skal lanseres i en rekke nye land, inkludert Norge. Fra og med den 14. februar vil nettbrettet selges også i Belgia, Danmark, Finland, Irland, Italia, Luxembourg, Nederland, Norge, Portugal, Spania, Sverige, Sveits og Østerrike. Fra før selges det i Australia, Canada, Frankrike, Hong Kong, Kina, Storbritannia, Tyskland og USA.

– Responsen på Surface har vært veldig positiv, sier direktør for Windows i Norge, Christian Almskog i en pressemelding.

– Vi gleder oss over at norske kunder snart skal få oppleve og kjøpe Surface Windows RT også her i landet.

Surface RT kan leveres med 32 eller 64 gigabyte intern lagringsplass. Microsoft Norge anslår utsalgsprisen til å være henholdsvis 4000 og 4700 kroner. Nettbrettet kan også utstyres med berøringsdeksel og skrivedeksel. Disse koster omtrent tusen kroner stykket separat, men solgt sammen med nettbrettet gis en viss rabatt.

Siden Surface RT er basert på Windows RT og ARM-basert prosessor, kan den ikke kjøre vanlige Windows-programmer, slik Surface Pro kan.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.