TELEKOM

Surfekutt også for bedrifter

Netcom gjør det rimeligere å surfe mobilt under opphold i EU/EØS-land.

5. des. 2011 - 08:35

Netcom melder at de fra 12. desember utvider sin såkalte «pakkeprinsipp for mobilsurfing» til også å gjelde EU, EØS og Sveits. Hittil har det bare vært anvendt i Norden og Baltikum.

Pakkeprinsippet innebærer at når en Netcom-abonnent surfer mobilt i utlandet, faktureres abonnenten et fast beløp per et visst antall nedlastede megabyte. Når man har fylt kvoten, varsles man per tekstmelding, og får muligheten til å fylle på med en ny pakke.

Surfepakkene har forskjellig størrelse og pris avhengig av om man har et privat abonnement eller et bedriftsabonnement, og av om man surfer på mobiltelefonen eller har mobilt bredbånd til pc.

Kommunikasjonssjef Øyvind Vederhus i Netcom presiserer overfor digi.no at man ikke behøver å bestille disse pakkene: De følger med alle nyere abonnement og mobile bredbåndsprodukter.

– Når prisene lanseres 12. desember vil de i første omgang ikke være implementert på «utgåtte» mobile bredbåndsabonnement, altså for eksempel abonnementet «Fritid». Dette gjelder svært få kunder, og handler om hvordan systemet i bakhånd er satt opp. Løsningen vil bli implementert til å gjelde samtlige i løpet av kort tid, sier Vederhus.

For privatkunder er pakken for mobilsurf på 20 megabyte og koster 39 kroner. Pakken for mobilt bredbånd er på 50 megabyte og koster 79 kroner.

For bedriftskunder er pakken for mobilsurf på 50 megabyte og koster 59 kroner eks mva. Pakken for mobilt bredbånd er på 100 megabyte og koster 99 kroner eks mva.

Som kundeveiledning angir Netcom at 10 megabyte svarer til 500 e-post uten vedlegg, eller rundt 20 mobilsider på typiske nettaviser.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.