SUSE lanserer klienter med Linux 2.6-kjernen

På CeBIT lanserer SUSE to klienter basert på Linux 2.6-kjernen, for både 32- og 64 biters prosessorer.

På CeBIT lanserer SUSE to klienter basert på Linux 2.6-kjernen, for både 32- og 64 biters prosessorer.

På CeBIT 2004 har Novell slått til med to klientutgaver av SUSE Linux 9.1, henholdsvis Personal og Professional. Det skal være de første kommersielle Linux-produktene basert på 2.6-kjernen. Begge leveres med valgfrie Gnome eller KDE grensesnitt.

Professional-varianten retter seg mot mer erfarne brukere, blant annet utviklere, og kan kjøres på både 32 biters og 64 biters prosessorer, de siste av typen Athlon 64 eller Intel Extended Memory 64 Technology, tidligere kjent under kodenavnet Yamhill.

Personal-varianten kan, om ønskelig, kjøres direkte fra installasjons-CD-en, slik at man kan prøve systemet før man gjør endringer på PC-en.

Linux 2.6-kjernen gir mer effektiv bruk og fordeling av maskinvareressurser. Det skal være spesielt markbart når musikk og video spilles samtidig med at det kjøres andre applikasjoner, ved at det går raskere å brenne CD-er og DVD-er, og ved bedre lydgjengivelse. I tillegger det nye funksjoner for å styre strømforbruk på bærbare maskiner.

Begge distribusjonen inneholder applikasjoner utover det som omfattes av de nyeste grensesnittene KDE og Gnome, blant annet OpenOffice.org 1.1. Det innebærer at vanlige gjøremål innen multimedia, grafikk og Internett-bruk er fullt ut dekket.

Til toppen