BEDRIFTSTEKNOLOGI

Suse Linux med bedre virtualisering

Novell skal gi ut en stor oppdaring til selskapets kommersielle Linux-distribusjoner.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
20. mars 2007 - 12:28

Novell annonserte i går at selskapet skal gi ut en servicepakke til Suse Linux Enterprise 10 (SLE 10). Pakken skal blant annet inneholde versjon 3.0.4 av virtualiserings-programvaren Xen, noe som skal sørge for at nyere Windows-versjoner skal kunne kjøres umodifisert i Xen-miljøet på SLE 10-baserte maskiner med maskinvarebasert virtualiseringstøtte fra Intel eller AMD.

Servicepakken (SP1) skal også inkludere alle nøkkelkomponentene til å sette opp en lagringsinfrastruktur med høy tilgjengelighet. Dette inkluderer et filsystem for klynger og ulike administrasjonsverktøy. Dette skal gi bedre støtte for tunge systemer, inkludert databaser.

Servicepakken skal dessuten være forberedt på nye prosessorteknologier, inkludert firekjernede prosessorer fra Intel og AMD.

På sikkerhetssiden skal versjon 2.0 av sikkerhetsrammeverket Novell AppArmor, som nå skal inkludere støtte for Apache Tomcat.

Desktop-utgaven av SLE 10 skal få nye låseverktøy, støtte for sikre harddisk-partisjoner og krypterte hjemmekataloger.

Dessuten følger versjon en egen Novell-utgave av OpenOffice.org 2.1 med. Den inkluderer et konverteringsverktøy for å gjøre Word 2007-dokumenter (OpenXML) om til OpenDocument Format, forbedret støtte fro Visual Basic-makroer og bedre presentasjonsfunksjonalitet i Impress. Dette innebærer blant annet at video kan spilles av som en integrert det av presentasjonene.

Nytt er også Firefox 2.0 og bedre støtte for Microsofts Active Directory.

Novell skal også ha gjort endringer i operativsystemets grafiske brukergrensesnitt.

Service Pack 1 til Suse Linux Enterprise 10 er foreløpig bare tilgjengelig i en betautgave, mens den endelige utgaven skal komme i mai.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.